Podcast (2) Een miskraam is niet alleen iets lichamelijks, dat doet veel meer!

Te gast bij de podcast Klare liefdestaal van Marije van de Berg. We spraken over verlies in zwangerschap.

schedule 10 jan 2024
bookmark_border In de media
create

Podcast (2)

In gesprek met……

Ken jij de klare liefdestaal podcast van Marije van de Berg? Een echte aanrader. Klare liefdestaal podcast is een eerlijke, kwetsbare podcast vanuit christelijk perspectief. Marije gaat in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen en durft taboerijke thema`s bespreekbaar te maken.

Een paar maanden terug alweer was ik bij Marije te gast. Op een regenachtige herfstdag hadden we samen een mooie ochtend waarin we spraken over verlies in zwangerschap. Een onderwerp waar soms nog een groot taboe op is. Een onderwerp die mij persoonlijk raakt. Een onderwerp dat heel dichtbij jou kan liggen omdat jij een miskraam meemaakte of iemand in jouw omgeving.

Zwangerschapstest

Je kent het gevoel misschien wel: Jaaaah! De zwangerschapstest laat 2 streepjes zien. Vol enthousiasme vallen jullie elkaar in de armen, we zijn ZWANGER!!!! We verwachten een klein kindje.

Er gaat op dat moment van alles door je hoofd. En dat niet alleen, in je hart maak je ook ruimte voor een klein kindje. Je bent blij, intens blij. Voor je het in de gaten hebt droom je al over later.

Een miskraam

Maar dit gevoel ken je misschien ook wel; Neeeeh! Wat een shock is het wanneer deze blijde verwachting onaangekondigd ten einde komt door een miskraam. Opeens is je lichaam leeg (of dat van je vrouw) en de droom van de gezinsuitbreiding spat uiteen. Tranen komen, verdriet zoekt een weg. Het is een proces van hoop, liefde en loslaten. Er gebeurt veel, je voelt veel, je merkt van alles. Of soms voel je helemaal niets meer.

Ervaringen

In deze 35e aflevering vertel ik over mijn eigen ervaringen met miskramen en verlies, over het proces van erkennen van het verlies en de rouw die daarbij komt kijken en hoe je als partners ook samen kunt omgaan met een miskraam. In deze aflevering nemen Marije en ik je mee in mijn verhaal en hoor je dat deze verlieservaringen ook de reden zijn dat ik een aantal jaar geleden ben gestart met mijn praktijk stilbegincoaching.

Taboe doorbreken

Het was een mooi en waardevol gesprek met Marije. Waarin aandacht voor verlies in zwangerschap centraal staat. Graag zie ik dat verlies in zwangerschap een minder beladen wordt. Dat we er minder ongemakkelijk over zwijgen. En dat we meer oprechte aandacht geven aan elkaar, aan ons eigen verhaal en aan het stille begin…

Ik nodig je van harte uit om deze podcast te luisteren. De podcast is o.a. te vinden op Spotify.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/marije-van-den-berg1/embed/episodes/35-Annemarie-de-Bruin--Een-miskraam-is-niet-alleen-iets-lichamelijks--dat-doet-veel-meer-e2bmt6h

Wil je na het luisteren van deze podcast meer weten over het traject bij Stilbegin Coaching, schroom niet. Heel graag ben ik beschikbaar voor jou en jouw verhaal.

Specialistische begeleiding

Vraag je je af voor wie specialistische begeleiding waardevol is?

Voor jou als je een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap of stilgeboorte hebt meegemaakt. Of welke andere vorm van verlies in zwangerschap dan ook. Hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook was. Hoe kort of lang geleden het ook is geweest.

Stilbegin Coaching

Stilbegin Coaching is er voor jou als je verlies in zwangerschap hebt meegemaakt. En daar aandacht aan wilt geven, gericht op een krachtig herstel. Met praktische specialistische begeleiding krijg je nieuwe inzichten waardoor je met meer rust, ruimte en vertrouwen de toekomst ingaat.

Je bent echt van harte welkom!

Lieve groet, Annemarie