Interview ''Als verwachten verliezen wordt''

Een miskraam kan een hele eenzame weg zijn. Het is een intens verdriet dat je overkomt en er komt veel onzekerheid bij kijken. Daarnaast is het een heel onzichtbaar verlies, de mensen om je heen hebben nog geen zwangere buik gezien, er is weinig tastbaars en er zijn geen herinneringen die je met anderen deelt. Soms zou je bijna geloven dat een miskraam alleen iets lichamelijks is. Het kan zo zijn dat je weer in de supermarkt loopt en dat mensen denken dat het ‘dus’ wel weer goed gaat.

schedule 8 feb 2024
bookmark_border Interview, In de media, In de media
create

Op een winterse dag had ik een mooi gesprek met Dianne Bredenhoff, waarin ik vertel over de stil Begin, de praktijk voor specialistische begeleiding na verlies in zwangerschap.

Hieronder een klein stukje uit het interview.

Een miskraam of stilgeboorte is een grote gebeurtenis in het leven van veel ouders. Annemarie de Bruin maakte veel miskramen mee en startte uiteindelijk Stil Begin; een christelijke praktijk voor specialistische begeleiding na verlies in een zwangerschap. Annemarie leeft en werkt vanuit haar geloof en wil vrouwen helpen om aandacht te geven aan hun verlies en met vertrouwen de toekomst in te gaan. “Gun het jezelf om verdriet te hebben over het verlies van je kindje, je hoeft er niet overheen te walsen; jouw verdriet mag er zijn.”

Wil je het hele artikel lezen? Lees dan verder op:ALS VERWACHTEN VERLIEZEN WORDT – Ik en mijn huis

Merk je dat je behoefte hebt om door te praten na het lezen van dit artikel? Schroom dan niet om contact op te nemen. Bij stilbegin Coaching is ruimte voor een luisterend oor. 

Wil je meer informatie over het kortdurende traject van StilBegin Coaching,  weet je dan van harte welkom! Of je nu samen met je partner wil komen of alleen.

Wie weet tot binnenkort.