Meer dan een uur reistijd voor begeleiding na mijn miskraam? Dat is echt teveel!

Niemand anders kan voor jou invullen of het te ver weg is, te lang duurt of teveel reisgedoe geeft, dat mag jij zelf bepalen. Ik nodig je uit om contact op te nemen, ook als je van weg komt. We kijken altijd samen naar mogelijkheden en hoe we het zo kunnen plannen dat het voor jou haalbaar is.

schedule 23 apr 2024
bookmark_border
create

Meer dan een uur reistijd? Dat is me echt teveel!

“Ik wil heel graag het kortdurende traject volgen, alleen vind ik het te ver weg.”

We hadden een heel mooi kennismakingsgesprek via de telefoon. Na drie dagen spraken we elkaar weer om te horen hoe ze het gesprek had ervaren en of ze het besluit heeft kunnen nemen om het traject te gaan volgen. Ze besloot om het niet te doen. Met als reden; te ver weg.

Herken je dit? Je bent dus niet de eerste die dit gebeurt. Is het raar? Nee hoor, helemaal niet. Het toont je zorgvuldige afweging om het traject wel of niet te doen. Je wilt hierin graag een goede keuze maken. En wat is dan voor jou het juiste moment? Hoeveel mag het je kosten? Wat wil je er allemaal voor regelen? Wanneer krijg jij een groen seintje van jezelf om het wel te doen?

Ook hele herkenbare vragen voor Yvonne. Yvonne reist met het openbaar vervoer. Ze vind het met de reistijd een hele toestand voor haar worden. We hadden een telefonische kennismaking. Yvonne en ik spraken af om na drie dagen even contact te hebben over haar besluit. Zo gezegd zo gedaan. Ze kijkt terug op een heel fijn kennismakingsgesprek, ze merkte dat dit veel met haar deed en het haar ook op weg geholpen. In dit telefoongesprek verteld ze ook dat ze het traject niet gaat doen. Ze ziet de afstand simpelweg niet zitten en wil wel heel graag live de afspraken. Yvonne heeft het allemaal even op een rijtje gezet en het is haar nu teveel. Als het in de buurt was geweest wilde ze het liefst gelijk starten. Heel begrijpelijk ook. Want hulp om de hoek is top. We sloten weer een fijn gesprek af. Yvonne blijft de blogs lezen en reageert ook veel op berichten en blogs.

Na 2 maanden zie ik een mailtje binnenkomen van Yvonne: “Het voelt een beetje gek om te zeggen, ik schaam me een beetje maar ik heb toch besloten om het traject wel te gaan doen!” En daar had ze meerdere redenen voor. Het bleef namelijk onrustig in haar hoofd, ze bleef twijfelen of ze wel de juiste keuze had gemaakt en het zinnetje waar we het gesprek mee afsloten bleef ook rondzingen in haar gedachten; “Merk je in de toekomst dat je toch wel het traject wil starten, schroom niet, je bent heel erg welkom.”. Yvonne stapte over haar schroom heen en stuurde alsnog dat mailtje.

Weet je wat mooie is? Yvonne heeft het zich gegund en zichzelf een ‘me-time’ overnachting cadeau gedaan om het voor haar haalbaar te maken. Lekker in alle rust met de trein naar Apeldoorn, twee dagdelen aan de slag en de rest doen we gewoon online. Zo kan het dus ook gaan.

Misschien denk je; ‘wat is nu een uurtje met de auto of met de trein, ik heb een veel langere reistijd?!’.

Niemand anders kan voor jou invullen of het te ver weg is, te lang duurt of teveel reisgedoe geeft, dat mag jij zelf bepalen. Ik nodig je uit om contact op te nemen, ook als je van weg komt. We kijken altijd samen naar mogelijkheden en hoe we het zo kunnen plannen dat het voor jou haalbaar is.

Dan is het toch fijn te weten dat mensen echt vanuit heel Nederland komen. Ben jij op zoek naar christelijke specialistische miskraambegeleiding? Twijfel dan niet langer en neem contact op, waar je ook vandaan komt.

Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar welkom@stilbegincoaching.nl of vul het contactformulier in.


Elk verhaal, elke miskraam, elk leven doet er toe.

Lieve groet, Annemarie