Boekentip

Bijna een jaar geleden kwam het boek Pappa`s rouwen ook uit. In dit boek vertellen vaders over het verlies van hun kind, en wat dit met hun leven doet. Veel verhalen gaan over het verlies in de zwangerschap. Dit boek is echt een aanrader. Zo moedig hoe al die vaders schrijven over hun verlies.

schedule 30 aug 2023
bookmark_border Boeken
create

Ongeveer een jaar geleden werd het boek "Pappa's rouwen ook" uitgebracht. In dit boek delen vaders hun verhalen over het verdriet van het verlies van hun kind en hoe dit hun leven beïnvloedt. Veel van deze verhalen gaan over het verlies tijdens de zwangerschap. Dit boek is echt een aanrader. Het is bewonderenswaardig hoe moedig al deze vaders schrijven over hun verdriet.

De auteur, Bjorn Visser, heeft dit boek geschreven om vaders die rouwen erkenning en begrip te bieden. Dit is ontzettend belangrijk, want ook vaders ervaren verdriet. Ik heb dit boek in mijn praktijk liggen en ik raad het vaak aan als leestip. Maar deze aanbeveling geldt niet alleen voor de mensen die mijn praktijk bezoeken. Daarom deel ik deze tip ook hier, misschien is het ook iets voor jou.

Het is geweldig om te zien dat er steeds meer aandacht komt voor de impact van verlies tijdens de zwangerschap op vaders. Ik raad je ook aan om de indrukwekkende documentaire te bekijken die te vinden is op de website van de stichting Rouwkost. Een vader in het boek zegt: "Je ziel moet hoe dan ook de pijn verwerken. Ook al zeggen je lichaam en verstand dat je door kunt gaan. Zo werkt het niet, je kunt er niet zomaar overheen stappen."

Wist je trouwens dat het programma van Stil Begin Coaching ook erg waardevol kan zijn om te volgen, zowel voor vaders als voor stellen? Bij Stil Begin Coaching ben je welkom, alleen of samen met je partner. Twijfel je of dit iets voor jullie is? Of denk je misschien: "Maar het is al lang geleden"? Neem gerust contact met me op en we kunnen samen ontdekken of dit bij jullie past. Onthoud dat er al meerdere stellen jullie zijn voorgegaan. Je bent dus van harte welkom.